L’ús de gots compostables, principal acció del pla de sostenibilitat del torneig

Dins del full de ruta de l’organització del Barcelona Open Banc Sabadell per aconseguir el certificat ISO 20121, un estàndard internacional voluntari per a la gestió d’esdeveniments sostenibles, es porten a terme una sèrie d’accions amb la finalitat de minimitzar les pèrdues de recursos ambientals, beneficiar a l’entorn i potenciar els impactes positius. Són les següents:

Ús per primera vegada d’un got compostable fet de blat de moro amb l’objectiu de reduir la producció del residu plàstic. Es rebutjaran en els contenidors d’orgànic que, com a novetat, trobareu repartits per tota la instal·lació. Amb el total dels gots recollits durant els 9 dies de torneig es farà un compost per a la possible germinació de plantes.

Una altra de les accions més destacables d’aquesta edició és la prohibició de fumar. El nostre objectiu és ser un esdeveniment lliure de fums amb la finalitat d’incentivar els hàbits saludables.

S’habilitarà un pàrquing de bicicletes vigilat pel personal de seguretat dins de les instal·lacions del Barcelona Open BancSabadell per potenciar l’ús d’aquest transport tant per part dels visitants com dels treballadors. Utilitzant vehicles no motoritzats aconseguim reduir les emissions tant de CO2 com de soroll, alhora que promocionem els hàbits saludables. A més, tot aquell que vingui al torneig amb bicicleta rebrà una ampolla d’aigua i una peça de fruita.

El diumenge 22 d’abril es podrà donar sang en les instal·lacions del torneig. L’acció s’obsequiarà amb una entrada per a aquest mateix dia i una altra a triar entre dilluns o dimarts, a més d’un sorteig per al dia de la final.

En el servei de restauració del Reial Club Tennis Barcelona se serveixen ampolles que es poden tornar a utilitzar després d’una correcta neteja. Els proveïdors de les diferents begudes s’encarreguen de portar-les el mateix dia que fan el lliurament per reduir el consum del transport.

Una altra acció sostenible que es duu a terme dins d’aquest projecte és la del reg per degoteig. Totes les zones de plantes del Barcelona Open Banc Sabadell segueixen aquesta acció amb la finalitat de reduir el consum d’aigua.

Respecte als electrodomèstics, s’utilitzaran aparells amb la màxima eficiència energètica de categoria igual o superior a A i es prohibirà la utilització dels quals continguin gas refrigerant R-22.

L’horari de neteja s’ha modificat per poder aprofitar la llum natural i reduir així el consum elèctric en la il·luminació de les instal·lacions a més de la contaminació acústica i lumínica.

Amb la finalitat de conscienciar al visitant de la importància de la triple R, reduir, reutilitzar i reciclar, s’habilitarà un mural que s’anirà completant amb pilotes usades que dibuixaran la forma de les tres R.

Els taps de les ampolles i refrescs se separaran de la resta de residus i seran destinats a una causa benèfica. El consumidor ja rebrà la seva beguda sense el tap per motius de seguretat i per evitar un residu extra que el servei de neteja hauria de recollir posteriorment.

Els proveïdors i patrocinadors del Barcelona Open Banc Sabadell es comprometen amb la sostenibilitat referent al transport utilitzant vehicles de baixes emissions o elèctrics. El transport oficial del torneig, Peugeot, utilitzarà vehicles de baixes emissions.

Per assegurar l’execució de totes aquestes pràctiques sostenibles hi haurà un grup de persones dedicades a la revisió de les accions a més de portar a terme una sèrie d’activitats perquè l’espectador s’involucri en el projecte d’esdeveniment sostenible. Alguns dels integrants d’aquest grup són persones en risc d’exclusió social de l’Espai d’inclusió de les Corts.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS