El torneig reb el certificat ISO 20121 per la seva aposta de sostenibilitat

El Barcelona Open Banc Sabadell ha rebut la certificació ISO 20121 de Sistemes de Gestió d’Esdeveniments Esportius atorgada per la signatura Bureau Veritas. En la passada edició, l’organització ja va rebre el certificat de esdeveniment sostenible. La certificació avalua, entre altres qüestions, l’impacte ambiental com el consum d’energia o d’aigua, la generació de residus o la contaminació acústica; l’impacte social, com l’accessibilitat i la mobilitat, la seguretat o el llegat a la comunitat; i l’econòmic entre els quals es troben els beneficis a les empreses locals, la innovació o la satisfacció.

Aquesta certificació suposa un gran pas per al torneig. Demostra el fort compromís del Real Club Tennis Barcelona-1899 i del comitè organitzador del torneig per situar al club com un dels referents a nivell mundial quant a gestió sostenible. Albert Agustí, president el RCTB, ha manifestat en l’acte que “únicament Roland Gsrros i el Barcelona Open BancSabadell disposen d’aquest certificat”.

L’acte de lliurament s’ha celebrat aquest migdia en la carpa del RCTB del Village. A més d’Albert Agustí, que ha rebut el certificat de mans de José Luis Manglano, president executiu de Bureau Veritas Espanya i Portugal, han assistit Agustí Colom, regidor d’empresa i turisme i regidor del districte Els Corts-Pedralbes de l’Ajuntament de Barcelona, i Albert Costa, director del torneig.

Albert Agustí ha agraït la certificació atorgada, que representa “enviar un missatge a la societat sobre la necessitat de crear una consciència sostenible i una aposta de futur a nivell tecnològic, ecològic i de seguretat”. El dirigent s’ha mostrat orgullós d’estar al capdavant “d’un torneig que és pioner en el terreny de les organitzacions sostenibles”.

Per la seva banda, José Luis Manglano ha destacat que “aquest reconeixement reforça clarament el compromís del Real Club Tennis de Barcelona amb el torneig i amb la ciutat de Barcelona”.

El regidor del districte ha agraït al club aquesta aposta per la sostenibilitat. “Aquestes iniciatives no només fan que el districte sigui més sostenible –ha esmentat-, sinó també més just“. Colom ha volgut citar, a més, que el projecte de sostenibilitat ha comptat amb quatre persones de l’espai d’inclusió.

En aquesta edició l’organització ha dut a terme una sèrie d’iniciatives recolzant el seu compromís a la certificació ISO 20121. Per primera vegada s’utilitzen gots reciclables fets de blat de moro per reduir la producció de residus plàstics, s’ha habilitat un pàrquing de bicicletes amb vigilància i totes les zones de plantes s’assortiran d’aigua per un sistema de reg per degoteig i quant a l’eficiència energètica, destaca l’ús d’electrodomèstics de categoria A o superior i la modificació de l’horari de neteja i manteniment per aprofitar la llum solar.

Una iniciativa social que s’ha organitzat per vegada primera ha estat la creació d’un Banc de Sang, recompensant als donants amb entrades.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS