Premi al Compromís per a la sostenibilitat turística de Barcelona Biosphere per al torneig

El Barcelona Open Banc Sabadell ha estat premiat amb la distinció al Compromís per a la sostenibilitat turística de Barcelona Biosphere en reconeixement al seu model de turisme no agressiu, satisfent les necessitats actuals dels assistents al torneig sense comprometre a les generacions futures.

Des de 1995, Barcelona Biosphere assessora i distingeix a les empreses turístiques que aposten per una gestió responsable i respectuosa amb el medi ambient, les condicions laborals, la igualtat de gènere i la cultura, fomentant així un model de negoci més sostenible a la ciutat de Barcelona.

Amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental, el Barcelona Open Banc Sabadell ha posat el focus en el reciclatge, seguint el moviment Zero Waste, així com en la reducció del consum d’energia i d’aigua, la generació de residus o la contaminació acústica i lumínica. També treballa l’organització en l’impacte social del torneig, com l’accessibilitat i la mobilitat, la seguretat o el llegat a la comunitat, i l’econòmic, entre els quals es troben els beneficis a les empreses locals, la innovació o la satisfacció.

En aquest sentit, durant les dues últimes edicions del torneig es van utilitzar més 50.000 gots compostables de blat de moro en cadascuna d’elles i en 2019 es va declarar la condició de ´Non smoking event´. A més, es va portar un control exhaustiu de diferents indicadors amb la finalitat de calcular la petjada de carboni per a conèixer exactament l’impacte que té el torneig en el medi ambient. Això suposa un nou repte per a la següent edició, en la qual es preveu continuar creixent en aquest àmbit.

El certificat Biosphere, que ha estat atorgat a 50 empreses espanyoles pioneres en la implementació de models sostenibles, estableix criteris de qualitat sobre el medi ambient, la responsabilitat social, la conservació i preservació del patrimoni i la relació amb l’entorn, a més de la satisfacció dels visitants, entre altres qüestions. Aquesta certificació garanteix un equilibri adequat a llarg termini entre les dimensions econòmiques, socioculturals i mediambientals d’una destinació, reportant beneficis significatius per a la pròpia entitat, la societat i el medi ambient.

El lliurament del premi va tenir lloc el passat 9 de desembre en el Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona i va comptar amb una intervenció a càrrec del comissionat per a l’Agenda 2030 en el Ajuntament de Barcelona, Miquel Rodríguez.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS