El Pla de Sostenibilitat del torneig realça la seva posició rellevant dins del circuit ATP

El Barcelona Open Banc Sabadell 2020 reforçarà la seva posició de torneig de referència en el circuit ATP des del punt de vista de la sostenibilitat i ha decidit incrementar les accions puntuals que ressaltin el missatge de l’ús de bones pràctiques mediambientals durant la celebració del torneig. L’organització va rebre en 2018 el certificat ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles i l’any passat va ser reconeguda per Barcelona Biosphere amb la distinció al compromís per a la sostenibilitat turística de la ciutat.

En 2020 el torneig tornarà a ser declarat esdeveniment sense fums, la qual cosa situa al Barcelona Open Banc Sabadell com el primer a l’aire lliure del circuit ATP que posa en marxa una iniciativa tan destacada. I també es convertirà en exemple a seguir per als altres tornejos per la decisió de reciclar totes les acreditacions no utilitzades o en mal estat que no hagin estat distribuïdes. No es té notícia que cap altre torneig de tennis hagi emprès una acció semblant anteriorment.

Les diferents accions que componen el Pla de Sostenibilitat 2020 són les següents:

 • Brigada sostenible: grup de persones en risc d’exclusió social de l´Espai d´Inclusió de Les Corts encarregades de conscienciar als afeccionats. Realitzen activitats en l’estand infantil del Fan Bulevar
 • Got compostable: per tercer any consecutiu s’utilitzarà aquest got de blat de moro que es tira al contenidor orgànic, la qual cosa suposa eliminar 50.000 gots de plàstic
 • Il·luminació LED en totes les pistes: se substitueixen els focus halògens de totes les pistes per solucions d’il·luminació LED
 • Gestió de residus: creació d’un centre logístic de residus per al control diari de la quantitat de desfets generada, que es mesura mitjançant bàscules distribuïdes en diferents punts d’extracció del recinte
 • Utilització de contenidors de vidre amb autobolcat que permeten buidar un contenidor de 120 litres en segons, facilitant la labor al personal de neteja, sense necessitat d’abocar ampolla a ampolla
 • Realització de neteja diürna per a incrementar l’estalvi de consum de llum i aconseguir un major aprofitament de la llum solar
 • Control diari dels consums d’aigua, electricitat i gas natural
 • Foment de l’ús del transport públic i del transport verd a través de l’acció “Vine amb bicicleta o patinet”. Els afeccionats podran utilitzar un pàrquing vigilat de manera gratuïta i obtindran de pas una ampolla d’aigua i una peça de fruita per a realçar una manera de vida saludable
 • Promoció d’una alimentació sostenible recomanant els productes de proximitat, de temporada, de comerç just, de cultiu ecològic i oferta de menús per a celíacs i vegetarians
 • Foment de l’ús de l’entrada electrònica a través del mòbil per reduir així la generació de paper per part de l’espectador
 • Recollida de taps solidaris destinats a la empresa Sant Aniol, proveïdora d’aigua en el torneig

El Barcelona Open Banc Sabadell, que està adherit a la xarxa Barcelona + Sostenible i manté una estreta relació amb el Ajuntament de Barcelona en aquesta matèria, realitzarà també per tercer any consecutiu una acció al costat del Banc de Sang i Teixits perquè els afeccionats que ho desitgin puguin donar sang. Es durà a terme el dia 19 d’abril, el diumenge de la fase prèvia.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS