El Pla de Sostenibilitat del torneig realça la seva posició dins del circuit ATP

El Barcelona Open Banc Sabadell 2021 reforçarà la seva posició de torneig de referència en el circuit ATP des del punt de vista de la sostenibilitat i ha decidit incrementar les accions puntuals que ressaltin el missatge de l’ús de bones pràctiques mediambientals durant la celebració del torneig. L’organització va rebre en 2018 el certificat ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles i en 2019 va ser reconeguda per Barcelona Biosphere amb la distinció al compromís per a la sostenibilitat turística de la ciutat.

En 2021 el torneig tornarà a ser declarat esdeveniment sense fums, la qual cosa situa al Barcelona Open Banc Sabadell com el primer a l’aire lliure del circuit ATP que posa en marxa una iniciativa tan destacada. I també es convertirà en exemple a seguir per als altres tornejos per la decisió de reciclar totes les acreditacions no utilitzades o en mal estat que no hagin estat distribuïdes. No es té notícia que un altre torneig de tennis hagi emprès una acció semblant anteriorment.

Les diferents accions que componen el Pla de Sostenibilitat 2021 són les següents:

 1. Renovació certificats ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles i Barcelona Biosphere amb la distinció al compromís per a la sostenibilitat turística de la ciutat.
 2. En 2021 el torneig tornarà a ser declarat esdeveniment sense fums, la qual cosa situa al Barcelona Open Banc Sabadell com el primer a l’aire lliure del circuit ATP.
 3. Reciclar totes les acreditacions no utilitzades o en mal estat que no hagin estat distribuïdes. No es té notícia que cap altre torneig de tennis hagi emprès una acció semblant anteriorment.
 4. Gots compostables: per tercer any consecutiu s’utilitzarà aquest got de blat de moro que es tira al contenidor orgànic, la qual cosa suposa eliminar gots de plàstic.
 5. 22 vehicles híbrids endollables, com el CUPRA Formentor e-Hybrid, el CUPRA León i el CUPRA Lleó Sportourer e-Hybrid, per al trasllat de jugadors i per a cobrir les necessitats de l’organització. Aquests vehicles disposen de l’etiqueta zero, deixant implícit el compromís amb la electromovilidad i la sostenibilitat.
 6. Il·luminació LED en totes les pistes: se substitueixen els focus halògens de totes les pistes per solucions d’il·luminació LED.
 7. Gestió de residus: creació d’un centre logístic de residus per al control diari de la quantitat de desfets generada, que es mesura mitjançant bàscules distribuïdes en diferents punts d’extracció del recinte.
 8. Realització de neteja diürna per a incrementar l’estalvi de consum de llum i aconseguir un major aprofitament de la llum solar.
 9. Control diari dels consums d’aigua, electricitat i gas natural per a mesurar petjada de carboni.
 10. Foment de l’ús del transport públic i del transport verd a través de l’acció “Veuen amb bicicleta o patinet”. Els aficionats podran utilitzar un pàrquing vigilat de manera gratuïta i obtindran de pas una ampolla d’aigua i una peça de fruita per a realçar una manera de vida saludable.
 11. Promoció d’una alimentació sostenible recomanant els productes de proximitat, de temporada, de comerç just, de cultiu ecològic i oferta de menús per a celíacs i vegetarians.
 12. Foment de l’ús de l’entrada electrònica a través del mòbil per a reduir així la generació de paper per part de l’espectador.
 13. Recollida de taps solidaris, proveïdora d’aigua en el torneig.
 14. Torneig adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i amb graderies exclusives per a ells.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS