Acord amb Art Büro per exposar l’obra de l’artista Fabio Camarotta

L’acord assolit entre la direcció del Barcelona Open Banc Sabadell- 69è Trofeu Conde de Godó i Art Büro, consultora d’art contemporani de Barcelona, ​​farà possible que a l’edició d’aquest any s’exposi al Reial Club de Tennis Barcelona-1899 una col·lecció de cinc obres basades en llances ocorreguts al torneig pintades per l’artista argentí Fabio Camarotta.

Les cinc pintures han estat elaborades expressament per al torneig i s’han fet sota la tècnica de Pressed-paints mitjançant l’aplicació de pintura acrílica. La sèrie, titulada “Godó en 50.000 gotes” ja que cada llenç s’ha pintat amb 10.000 gotes d’aquesta pintura acrílica, reinterpreta moments i símbols històrics del Godó recuperats per les fotografies que es troben a l’arxiu fotogràfic del Reial Club de Tennis de Barcelona- 1899.

Fabio Camarotta, nascut a Buenos Aires i establert a Espanya des del 2005, s’ha donat a conèixer per la tècnica nova del Pressed Paint, en què intervé la fotografia, el dibuix i la pintura acrílica per crear una obra entre la figuració i la abstracció. El sistema de creació s’inicia amb la recreació a llapis d’una imatge fotogràfica transformada en dibuix i, posteriorment, sotmet aquesta imatge a un procés de pixelació analògica a través de la microdescomposició en milers de caselles que reben les gotes de pintura acrílica. L’últim pas de Camarotta és sobreposar un vidre al llenç amb què s’aixafen les gotes de pintura fresca generant una imatge molt diferent de la inicial si s’observa des de prop però més fidel a la imatge fotogràfica si el llenç s’observa a distància.

Obres de Fabio Camarotta a Museus i Col·leccions rellevants:

IVAN. València. Espanya

FUNDACIÓ OLIVA FACTORY. Portugal

COL·LECCIÓ CIRCA 20. PILAR CITOLER. Madrid. Espanya

MUSEU DE RIBERAO PRETO. Sao Paulo. Brasil

FUNDACIÓ FEDERIC KLEIM. Bons Aires. Argentina

MUSEU DE FUENLABRADA. CEART, Madrid. Espanya

FUNDACIÓ DEOKYONG. Seul, Korea

COL·LECCIÓ JOSE LUIS TRANCHE, Canàries. Espanya

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS