XI Jornada Mèdic Científica organitzada per la Clínica Mapfre Medicina del Tenis

El Doctor Ruiz Cotorro, responsable mèdic dels Serveis Mèdics Oficials del Barcelona Open Banc Sabadell Conde de Godó, i el Dr Josep Costa, Directiu del RCTB-1899, inauguren les Jornades

A la Clínica MAPFRE de Medicina del Tennis apostem per l’esport com a font de salut i com a mitjà d’integració social. Ja són XI les jornades Mèdic Científiques que realitzem durant l’Open Banc Sabadell Conde de Godó a les instal·lacions del Reial Club Tennis Barcelona-1989.

En aquesta edició, hem mostrat la importància de l’esport com a integrador social, sumant-nos a la feina que està realitzant la Fundació Tennis Barcelona que s’està dedicant a introduir a l’esport més de 100 nens que, si no fos així, no tindrien l’oportunitat de practicar esport.

El Dr Serra Grima, Cardiòleg de la CMMT, ha mostrat el seu compromís social presentant un programa en què ha demostrat que amb esforç, voluntat i amb un pla de prevenció mèdic, és possible assolir objectius esportius i vitals. Tot va començar quan a la consulta, els nens amb leucèmia li deien que no feien esport per precaució, per por que alguna cosa els pogués passar. El Doctor va demostrar que l’esport pot adaptar-se al nen i que no és el nen qui s’ha d’adaptar a l’esport.

El pla va començar amb un grup reduït de pacients amb leucèmia fins que ho va anar implementant. Ha aconseguit que tots els nens amb càncer practiquin esport. També, un cop la patologia està resolta, el nen no té cap problema per fer esport amb normalitat.

Però no n’hi havia prou per al Dr Serra Grima que seguia sumant reptes. L’esport ajuda a la recuperació ia la integració.

Els presos de la presó de Can Brian van proposar córrer la Marató de Barcelona del 2019. El Dr Serra Grima es va encarregar de realitzar les proves mèdiques necessàries perquè els participants no correguessin riscos quant a la seva salut. Sota la supervisió del Dr Ruiz Cotorro, a la Clínica MAPFRE de Medicina del Tennis, es van fer proves d’esforç, analítiques, electrocardiogrames…és a dir, totes les imprescindibles per a la realització d’aquesta prova controlant tots els paràmetres de salut. El Dr Pedro Galilea, metge esportiu de la CMMT, va prestar la seva col·laboració al Dr Serra Grima en la realització de les mateixes.

María Esparza, preparadora física del centre penitenciari, va tenir un paper fonamental per mantenir físicament i mentalment els interns durant la preparació de la carrera, ja que, es tracta de persones que viuen en un ambient reduït amb limitació d’espai i de temps.

Un dels interns que va tenir un paper destacat en aquest repte va ser Willian Rodríguez. Durant la Jornada va descriure tots els passos fets a la presó per aconseguir el seu objectiu i com cada avenç a l’esport li suposava un aprenentatge com a persona i una lliçó de vida. Va commoure els assistents a la jornada.

Kelly Ferry, llicenciada en Educació Física, va reforçar els arguments i va recordar als assistents de totes les edats i condicions físiques, la importància de l’esport per mantenir una vida saludable i activa.

Com a conclusió final, des de la RFET, es va aportar el testimoni de l’Inspector de Policia Óscar Pérez que va analitzar la situació actual de la lluita davant de l’arreglat de partits a l’esport.

Ángel Ruiz Cotorro, Gerent de la Clínica MAPFRE de Medicina del Tennis, va clausurar les xerrades agraint la col·laboració de MAPFRE, de l’Open Banc Sabadell Comte de Godó i de la RFET a l’organització d’aquestes jornades, destacant el treball social que realitzen. També va concloure amb el missatge en què tots hem de practicar esport individualitzant-lo a cada circumstància.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS