‘Play for the planet’, el compromís verd del Barcelona Open Banc Sabadell.

Aquest matí ha tingut  lloc un dels actes clau del Barcelona Open Banc Sabadell amb la sostenibilitat com a protagonista. Dues hores de conferència on s’ha abordat la relació entre el món de l’esport i el seu entorn, així com  aconsegueix maximitzar el seu impacte a nivell mediambiental, econòmic i social.

L’esdeveniment ha comptat amb les aportacions de personalitats i experts en la matèria com Jose Maria Baldasano, Catedràtic emèrit d’enginyeria Ambiental; Irma Ventayol, Directora de l’Oficina de canvi climàtic i sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona; Ignasi Cubiñà, President i Cofundador d’Eco Intelligent Growth; Jordi Portabella, Director de sostenibilitat del FC Barcelona; Joan Ramon Riera, Regidor del Districte de Les Corts i d’infància, Joventut i persones grans de l’Aj. De Barcelona; Marià Torrecilla, Product Manager CUPRA; Carles Vallès,  coordinador d’esdeveniment esportius de l’Aj. De Barcelona; Juan Luis Pozo, Director de Sostenibilidad del Grupo Global Omnium; Mark Epps, Gerent sènior de comunicació d’ATP i Alejandro de Frías, Sustainability Manager de Danone. L’acte ha estat moderat per Albert Bosch i ha comptat amb la presència de Jordi Cambra, director del RCTB, i de Xavier Pujol, CEO del Barcelona Open Banc Sabadell.

Amb la sala club 1899 plena a vessar, el CEO del torneig, Xavier Pujol, ha inaugurat la conferència felicitant-se per totes les mesures preses pel torneig que any rere any fan d’aquest un dels esdeveniments pioners  en el compromís ambiental i amb major projecció en la innovació verda i l’eficiència energètica, sent un referent no només en el tennis sinó en les competicions esportives globals. Pujol ha afirmat que la lluita pel canvi climàtic, “ens implica a tots en el compromís comú per arribar al 2040 amb una neutralitat zero en carboni,” tal i com especifiquen les Nacions Unides i han referenciat varis ponents.  “Deixar el planeta millor del que ens hem trobat” ha estat un dels mantres comuns entre la majoria de les intervencions, així ho ha especificat Mark Epps, representant de l’ATP,  en la seva participació on ha mostrat el compromís de l’organització tenística en la reducció de les emissions al 50% cara el 2030. Així ho ha ratificat també Baldsano, el qual ha aportat la mirada científica en l’esdeveniment.

En un segon lloc, els diversos intervinents en representació de l’Ajuntament de Barcelona han detallat el reptes que té la ciutat de Barcelona en la seva lluita contra el canvi climàtic, però també en la inserció social, i on esdeveniments com el Barcelona Open Banc Sabadell juguen un paper clau. També institucions com el FC Barcelona o la Marató de Barcelona han aportat la seva experiència verda, sent la mobilització d’assistents, la generació de residus o la tasca de conscienciació són algunes de les fites que comparteixen en la reducció de l’impacte ecològic.  La mobilitat ha estat un dels temes vertebradors de la conferència, on s’ha posat en valor el rol dels vehicles elèctrics, amb CUPRA com a màxim garant, així com la potenciació del transport públic en la mobilització d’esdeveniments de gran assistència. La gestió de residus o l’economia d’escala i proximitat ha estat l’experiència que ha aportat el grup Danone en la seva participació.

La conferència ha finalitzat amb un petit esmorzar on els assistents i ponents han pogut continuar compartint experiències i sinergies, això sí, amb zero residus.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS