El Barcelona Open Banc Sabadell rep la certificació AENOR de torneig sostenible


El Barcelona Open Banc Sabadell continua progressant en la seva aposta per ser el torneig ATP de referència en matèria de sostenibilitat i les accions dutes a terme en l’última edició han merescut la certificació AENOR Petjada de Carboni CO2 Validada (d’acord amb l’estàndard internacional ISO 14064). Aquest reconeixement posa de manifest el compromís del Barcelona Open Banc Sabadell de celebrar un esdeveniment respectuós amb el medi ambient. L’organització va rebre el 2018 el certificat ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles i el 2019 va ser reconeguda per Barcelona Biosphere amb la distinció al compromís per a la sostenibilitat turística de la ciutat.

La petjada de carboni és un instrument per a determinar, avaluar i comunicar l’impacte d’una activitat sobre el canvi climàtic i aquest certificat abasta la totalitat del cicle de vida necessari per a la realització d’un esdeveniment esportiu internacional d’aquesta dimensió. Així, inclou les emissions directes i indirectes derivades de l’organització i celebració del torneig i de les emissions associades a l’ús de les infraestructures públiques i privades utilitzades.

Per al càlcul de la petjada de carboni, el torneig va comptar amb el suport de Global Omnium, companyia líder nacional en la gestió del cicle integral de l’aigua, que ha mesurat totes les emissions generades, directa i indirectament, durant l’esdeveniment. Això implica els consums energètics, gestió de residus, servei d’àpats, trasllats de jugadors, públic, etc.
Per part seva, AENOR ha dut a terme la verificació d’aquesta petjada de carboni. D’aquesta manera, assegura de manera independent que la declaració efectuada sobre les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle és completa.

El Reial Club de Tennis Barcelona-1899 té l’objectiu de ser el club de tennis més sostenible del món i per a això està invertint de manera ferma en un projecte d’eficiència energètica únic. El 2017, el club va ser la primera entitat esportiva d’Espanya i el Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó el primer torneig de tennis a tot el món a rebre el certificat de ‘Esdeveniment Sostenible’ per part de Bureau Veritas.

Totes les actuacions que s’estan realitzant els últims anys milloren l’eficiència energètica, contribuint a fer que l’RCTB-1899 sigui un club cada vegada més sostenible, reduint la petjada de carboni i l’impacte mediambiental. En l’últim any, l’RCTB-1899 ha aconseguit reduir les seves emissions en prop d’un 40% gràcies a les seves múltiples iniciatives que, pesi a l’impacte de la pandèmia, s’han anat consolidant.

PATROCINADORS PRINCIPALS

PATROCINADORS

COL·LABORADORS

MEDIA PARTNERS