Thomaz Bellucci | Barcelona Open Banc Sabadell

Thomaz Bellucci

Thomaz Bellucci

Brazil
ATP rank: 
113
Origin and birthday
Tiete, Brazil , 12/30/1987
Residence
Sao Paulo, Brazil
Weight
181lbs (82kg)
Height
6'2" (1.88m)
Coach
João Zwestch
Tournament data
Debut
2009
Participations
6
Best result
QUARTS DE FINAL (2010, 2013)
2017 result
SEGONA RONDA
Matches won and lost
6 - 5

Thomaz Cocchiarali Bellucci té un somni que tampoc aquest any es farà realitat: guanyar un torneig al seu propi país. És el gran objectiu d'aquest tennista esquerrà que va viure la seva millor setmana de la seva carrera com a professional a Madrid en 2010. Bellucci va disputar aquell torneig d'una forma excepcional i va ser capaç de batre a dues dels principals estels del circuit, Andy Murray i Tomas Berdych, per plantar-se en les semifinals i mesurar les seves forces amb Novak Djokovic. El brasiler va dominar el primer set (6-4) i va estar amb un break d'avantatge en el segon (3-1), però al final va sucumbir davant el serbi. Aquest any, Bellucci va arribar va aconseguir el seu millor rànquing: el 21.

Especialista en pistes de terra batuda i amb un millor cop en la seva dreta, Bellucci és des de fa uns anys el tennista més destacat del seu país. Està entrenat per Joao Znestch, i tant en la temporada 2015 com l'actual s'ha centrat a recuperar el terreny perdut en el rànquing mundial a causa de diferents problemes d'índole físic.

En 2015 va poder aixecar un trofeu, el de Ginebra, i en aquesta campanya ja ha disputat una final, la del torneig de Quito, en la qual va caure davant el dominicà Víctor Estrella. Bellucci va recuperar en 2015 28 llocs en la llista mundial, per acabar l'any en el lloc 37 i ara ja està molt prop dels 30 primers.

El jugador de Tiete explica en el seu palmarès amb quatre triomfs i tres finals perdudes. En el Barcelona Open Banc Sabadell se li ha vist en cinc ocasions i ha tingut els seus moments cims en els anys 2010 i 2013, quan va disputar els quarts de final davant David Ferrer i Philipp Kohschreiber, respectivament.